Cream Crackers Παπαδοπούλου με κριθάρι, βρώμη και β – γλυκάνη (νέο προϊόν)
Ανακάλυψα τα νέα Cream Crackers Παπαδοπούλου με κριθάρι, βρώμη και β – γλυκάνη, πριν από λίγες ημέρες. Δίπλα στις γνωστές εκδοχές των Cream Crackers, το νέο προϊόν της εταιρείας Παπαδοπούλου, ξεχώριζε από το έντονο χρώμα της συσκευασίας.
Καλοψημένα τα κρακεράκια, αφράτα και με αρκετά γλυκιά γεύση.
Η ιδιαιτερότητα των νέων Cream Crackers Παπαδοπούλου είναι η β- γλυκάνη που περιέχουν, η οποία – όπως βλέπω στη συσκευασία – μειώνει τη χοληστερόλη.
Τι ακριβώς όμως είναι αυτή η ουσία; Στο πακέτο με τα κράκερ, διαβάζω τα εξής:
“Η β – γλυκάνη είναι μία διαλυτή φυτική ίνα που προέρχεται από τη βρώμη και έχει έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης συνιστούν παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της στεφανιαίας νόσου. Κάθε μερίδα τεσσάρων Cream Crackers με κριθάρι, βρώμη και β – γλυκάνη παρέχει 1g β – γλυκάνης. Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3g β – γλυκάνης από βρώμη, πίτυρα βρώμης, κριθάρι, πίτυρα κριθαριού ή από μείγματα των εν λόγω β – γλυκανών, σε συνδυασμό με μία ποικίλη, ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής”.
Στοιχεία ετικέτας
100g προϊόντος περιέχουν 2g β – γλυκάνης
Συστατικά
Αλεύρι σίτου, φυτικό έλαιο (φοινικέλαιο), σιρόπι γλυκόζης, άμυλο, φυτικές ίνες βρώμης 3,5 % (περιέχει β – γλυκάνη), αλεύρι βρώμης 2%, αλεύρι κριθαριού 2%, μαγιά, ξηρό προζύμι σίτου, αλεύρι βύνης κριθαριού, αλάτι, διογκωτικά αρτοποιίας (διττανθρακικό αμμώνιο, διττανθρακικό νάτριο, όξινο φωσφορικό ασβέστιο), αντιοξειδωτικά (εκχύλισμα πλούσιο σε τοκοφερόλες, παλμιτικό ασκορβύλιο), γαλακτωματοποιητής (λεκιθίνη σόγιας).
Το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη από αυγά, γάλα, σουσάμι, ξηρούς καρπούς.
Βάρος
Καθαρό βάρος: 185 γραμμάρια
Θερμίδες
440 θερμίδες / 100 γραμμάρια
217 θερμίδες / 4 κράκερς
Τιμή
1, 66 ευρώ (σε OK Market)