Μπακλαβαδωτά Gulluoglou από την Πόλη
Τα θυμάμαι και δακρύζει ο ουρανίσκος μου από τη συγκίνηση!
Ευτυχώς η gourmate Ευτυχία μου είχε δώσει τη συμβουλή της πριν πάω Κωνσταντινούπολη. Να πας στον Gulluoglou για μπακλαβά.
Ε, πήγα. Περίπου 4-5 φορές σε 4 μέρες. Όλα τα μπακλαβαδωτά ήταν απίθανα (ναι, παίζει να τα δοκίμασα όλα) αλλά Νο 2 στην κατάταξη ήταν ο μπακλαβάς με το φιστίκι αιγίνης! Γιατί Νο 2; Επειδή Νο 1 ήταν το πλακέ καταΐφι, που μόλις το δοκίμασα, μου δημιουργήθηκε μια απίστευτη αίσθηση ευφορίας και αισιοδοξίας, ότι επιτέλους θα βρίσκαμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες!
Και φυσικά οι αγαπημένες μου συνταξιδιώτισσες, επέλεξαν αυτό, το μοναδικό, το συγκλονιστικό, το ανεπανάληπτο πλακέ καταΐφι, για γλυκό γενεθλίων, όταν έσβησα το κεράκι μου στο Café Smyrna στο Cihangir.