Κέτσαπ “Τσεντεμίδης” – Μία κέτσαπ ελληνική
Την κέτσαπ “Τσεντεμίδης” τη βρήκα στο φημισμένο κρεοπωλείο “Παπούλιας”, στην Πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.
Χαίρομαι, πάντοτε, όταν ανακαλύπτω προϊόντα μικρών παραγωγών – είτε αυτά είναι τοπικά παραδοσιακά προϊόντα είτε ελληνικές εκδόσεις τροφίμων που τα έχουμε ταυτίσει με μεγάλες εταιρείες και, συνήθως, τα αγοράζουμε από επίσης, μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Η οικοτεχνία Τσεντεμίδη βρίσκεται στο Ριζοχώρι του Νομού Πέλλας.
Η κέτσαπ “Τσεντεμίδης” έχει γεύση αδρή και ξινούτσικη,ελαφρώς ρουστίκ. Επίσης, εκτίμησα το γεγονός ότι δεν είναι πολύ γλυκιά – υπάρχουν κέτσαπ που συναγωνίζονται σε γλυκύτητα, ακόμα και γλυκά του κουταλιού.
Η ελληνική κέτσαπ του Αναστάσιου Τσεντεμίδη είναι συσκευασμένη σε κλασικό, γυάλινο μπουκάλι. Έτσι μπορείτε, εύκολα, να διακρίνετε, το βαθύ, μπορντοκόκκινο χρώμα της.
Φωτογραφίες: Τερέζα Καράμπελα
Στοιχεία Ετικέτας
Τσεντεμίδης Παραδοσιακή Οικοτεχνία Τροφίμων – από το 1987
Κέτσαπ χωρίς συντηρητικά
Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο
Συστατικά
Νερό, συμπυκνωμένος ντοματοπολτός (26%), γλυκόζη, ξύδι, τροποποιημένο άμυλο, μέσο όξυνσης: κιτρικό οξύ, σταθεροποιητής: κόμμι γκουάρ, αλάτι, καρυκεύματα
Βάρος
Καθαρό βάρος: 280 γραμμάρια
Τιμή
2,10 ευρώ (στο Κρεοπωλείο Παπούλια)